۱۳۸۹ دی ۱۹, یکشنبه

مرگ مغزی بالاترین، چند سایت جایگزین، و یک سئوال برای شما


دوستان گرامی، قبل از هرچیز عذر میخواهم از اینکه دوری من کمی به درازا کشید، اجازه میخواهم وارد شرح جزئیات دلایلش نشوم، و امیدوارم پوزش من را قبول کنید.

اما در این مدت دور بودن من دو اتفاق مهم افتاده اند که البته دو روی یک سکه اند. یکی از این اتفاقات بارز و مشهود شدن اساسی زوال محتوائی بالاترین است، که اکنون به قول معروف «اظهر من الشمس» شده که بالاترینی که میشناختیم با همه محاسن و معایبش پس از مدتی احتضار و تلاش همه، نهایتا به مرگ مغزی رسیده و مرده است، جسدش هم تبدیل شده به یک نوع «زامبی اسلامی» که به مرده گردی افتاده و به عنوان یک لینکدانی درجه دو بدون محتوای مفید هنوز در فضای وب راه میرود.

راستی نمیدانم دقت کرده اید یا نه، اما جالب است که برخی، مثل ابراهیم نبوی، دارند از شهرت خودشان مستقیما مایه میگذارند و هرروز لینک میفرستند تا بالاترین را از این گرداب هائل نجات دهند، اما به نظرم با توجه به شناخته شده بودن خطوط و ماهیت سیاسی کسانی مثل جناب نبوی، در واقع این کارهایشان نه تنها نخواهد توانست بالاترین را از مرگ مغزی نجات دهد، بلکه بدتر ماهیت واقعی اتفاقات اخیر را هم روشنتر میکند، ضمن اینکه با این تلاشها امثال ایشان دارند به این ترتیب مایه مردمی ناچیزی که برایشان مانده را هم مجانی به باد میدهند، کما اینکه همین الان میتوانید بروید و لینکهای خود ایشان را ببینید (اینجا) که چطور هیچکس حتی در همان بالاترین هم دیگر جدی نمیگیرد متن و حرفهای ایشان را. . . ای دو صد حیف که آن دولت بیدار گذشت.

اما اتفاق دوم هم، که عرض کردم به هر حال روی دیگر سکهٔ مرگ مغزی بالاترین است، همان به عرصه آمدن دو سه وبسایت جدید است، یعنی وبسایت آزادگی، وبسایت روزنا.مه، و وبسایت ریشه ها. همانطور که دوستان بهتر از من میدانند، این سایتها هرسه ادعا دارند جایگزینهای مناسبی برای بالاترین میباشند، اگرچه شباهتها و تفاوتهای آنان برای من هنوز چندان مشخص نیست (و دوستانی که آشنائی پیدا کرده اند اگر شرح بدهند مفید خواهد بود برای همه مان)، و گرچه هنوز من یکی که قادر به توصیه یا دفاع خاصی از هیچکدامشان نیستم، چرا که هیچکدامشان هنوز صفت «شفافیت» را نتوانسته اند در عمل پیاده کنند، و خوب صحبت از حقوق بشر و آزادی و شفافیت و غیره در حرف هم که به هر حال کار سختی نیست. اما به هر حال اینها آمده اند به صحنه و خیلی هم خوب است که آمده اند.

طبعا این اتفاقات چند روزه اخیر، یعنی مرگ نهائی بالاترین و ظهور سایتهای جدید مدعی جایگزینی، علاوه بر جنبه های مختلفی که دارند از یک جهت خاص دیگر هم برای ما، یعنی کسانی که قرار گذاشته بودیم کمک کنیم و در یک برنامه دراز مدت تر محیط جایگزینی ایجاد کنیم مهم هستند، و آن همان سئوالی است که در تیتر عرض کردم میخواهم از دوستان بپرسم، که نظر شما چیست، آیا معتقدید با ورود این سه سایت (که از یک جهت به رقابت با یکدیگر و با سایتهای قبلی مثل دنباله و بالاترین پرداخته اند، و از جهت دیگر هرسه آنان «آزادی بیان» و رهائی از زنجیرهای مرگباری که موجب سقوط «بالاترین» شد را به عنوان یکی از اصول اساسی خود اعلام کرده اند، اگرچه باز تاکید میکنم تا این لحظه هیچ شاهد عملی بر شفافیت هیچیک از آنها وجود ندارد و حتی در مورد اطمینان کردن امنیتی به آنها نیز هنوز برای قضاوت بسیار زود است) اکنون دیگر نیازی به ادامه طرح بررسی زوایای محیط مناسب وجود ندارد، یا فکر میکنید هنوز لازم است آن گروه از دوستان که اعلام علاقه و آمادگی کرده بودند گرد هم آیند و طرح گسترده تری را تعقیب کنند؟

البته اجازه بدهید تا محض خاطر شفافیت نظر شخصی خودم را هم عرض کنم خدمت شما، گرچه نظری نهائی نیست و فعلا بیشتر به شکل یک سئوال در ذهنم است، و آن اینکه دارم فکر میکنم با توجه به تلاشی که عده زیادی از دوستان نشان داده اند و سایتهائی که به راه انداخته اند شاید بد نباشد تا مدت زمانی را کنار بگذاریم تا این سایتها شانسی برای فعالیت پیدا کنند و به قول معروف بگذاریم صالح و طالح متاع خود را بنمایند و ببینیم چه قبول خواهد افتاد و که در نظر خواهد آمد. به عبارت دیگر چه بسا از یک طرف تروما و تکان ناشی از مرگ زشت و سریع بالاترین و از طرف دیگر دینامیسم جدیدی که از رقابت آزاد این سایتها برای جلب افکار و عقاید و محتوا زاده خواهد شد به اندازه کافی موثر بوده باشد که همین سی مرغ و فضای مختلط چند صدائی که جای منوپولی قبلی را دارد میگیرد، خود همان سیمرغ و محیط چند صدائی باشد که ما بنا بود پیدا کنیم؟


۲۸ نظر:

  1. ----------------
    بالاترین بیچاره ... که جسدش هم تبدیل شده به یک نوع «زامبی اسلامی» که به مرده گردی افتاده و به عنوان یک لینکدانی درجه دو بدون محتوای مفید هنوز در فضای وب راه میرود.
    -----------------

    یعنی این که گفتی دیگه خود خودش بودها!!!

    پاسخحذف
  2. آقای رحیمی سلام. داستان بالاترین چند درس بزرگ برای همه ما داشت. اولا نشان داد چطور وقتی سایتی از لحاض مالی خرش از پل میگذرد دیگر هیچ خدایی را بنده نیست. و این میتواند دوباره داستان این سایتهای جایگزین باشد. دوما، همه دیدیم و میبینیم که یک سایت به برکت محتوا است که بالاترین میشود و نه نام. بعبارت دیگر کاربرانی مانند من و دیگر گمنامیانی که محتوای اوریجینال تهیه میکردند باعث ارتقا یک سایت میشوند و نه لینکهای صد تا یک غاز به سایتهای صد تا یک غازتر. و بالاخره پیشنهاد من: این حقیر پیشنهاد میکند که سایت لینکدانی تعاونی (کو آپ) تشکیل دهیم تا در آنجا صاحبان اندیشه کارهای خویش را به معرض قضاوت بگذارند. همانطور که در قدیم در بالاترین مرسوم بود با این فرق که درآمد حاصله از سایت به ایرانیان پناهنده و دربدر از استبداد اختصاص یابد. پس اگر باری دیگر کسی سوار بر پشت ما خواست از پلی بگذرد، باشد که او یک پناهنده از جنس خودمان باشد. اراتمند شما.

    پاسخحذف
  3. خدمت دوست ناشناس دوم، با تشکر از نظر شما، آیا درست میفهمم که منظورتان این است که نبایستی به این سایتهائی که اخیرا ایجاد شده اند اکتفا و یا شاید حتی اطمینان کنیم و بایستی طرح جستجوی یک فضای مناسب را ادامه بدهیم؟

    پاسخحذف
  4. از ناشناس دوم به آقای رحیمی عزیز،
    از لحاظ اعتماد من هنوز به بالاترین بیشتر از سایتهای جانشین آن اعتماد میکنم. ضرب المثل انگلیسی هست که میگوید "شیطانی را که میشناسیم بهتر است از شیطانی که نمیشناسیم". ولی من حالت سومی را پیشنهاد میکنم و آن هم بهره گیری از توان فکری عظیمی است که ما داریم و آنها -بخوان حزب الله- ندارند. همانطور که گفتم این محتوای یک سایت است که آن را بالاترین میکند و نه نام آن. این محتوا ترافیک به سایت و در نتیجه تولید درآمد میکند. چرا این توان فکری باید دوباره ناشناسی را مهدی یحیی نژاد دوم کند به جای کمک به خانواده زندانیان و پناهندگان؟! اگر سقف آرزوها را کمی بالاتر ببریم، یک سایت تعاون فکری حتی میتواند زمینه ساز تشکیل اولین حزب حقیقتا خردگرای تاریخ ایران باشد.

    پاسخحذف
  5. حزبی خردگرا و فراگیر که مقر آن مغز تک تک ایرانیان آزاد اندیش و باورمند به خرد جمعی خواهد بود.

    پاسخحذف
  6. رحیمی جان با اجازه نظری رو که پای یکی از بحث ها در روزنامه که در ارتباط با همین موضوع گزاشتم رو اینجا نقل قول میکنم.
    http://roozna.me/node/428
    «با اغلب نظرات دوستان، تنها و بلوای عزیز موافقم، ایده 22 بهمن هم ایده جالبی بود. البته این رو هم فراموش نکنید که با همفکری و همکاری کاربران سایر سایت های تازه تاسیس مثل آزادگی و ریشه ها هم میشه به نتایج بهتری رسید. به هر حال اگه پروتکل و استاندارد دموکراتیک برای مدیریت سایت های اجتماعی به وجود بیاد همه میتونن از اون استفاده کنن به عبارت دیگه اگه این اتفاق میمون و مبارک بیفته دیگه در مرحله بعد میزان پایبندی و اجرای اون هست که میتونه وجه تمایز شبکه های اجتماعی بر اساس میزان دموکراتیک بودنشون باشه و مسلما سایتی که پایبندی بیشتری داشته باشه با اقبال بیشتری هم از سوی جامعه مواجه میشه. از مدیریت خواهش میکنم برای در نرفتن بحث یه جمع بندی از نظرات بچه ها تا این جای کار داشته باشه و بعد بریم سراغ مقولاتی که بیشتر باید بهش پرداخته بشه. »

    پاسخحذف
  7. بر خلاف سایتهای بالاترین, دنباله و روزنا که رگه های آخوندی دارن,سایتهای آزادگی و ریشه ها سایتهای بسیار آزاد و دموکراتیکی دارند که در آنها ارسال هر مطلبی(غیر از پورن و ...) مطلقا آزاد است
    هر 2 سایت توسط اخراجیهای بالاترین ایجاد گشته است
    مدیران هر 2 سایت, شناخته شده می باشند
    هر 2 سایت برای امنیت بیشتر , مجهز به ssl هستند و می توانید با https وارد سایت شوید
    قرار است مدیریت هر 2 سایت به کاربرانشان واگذار شود.
    می توانید کاربران قدیمی و محبوب بالاترین را در هر 2 سایت بیابید.

    آدرس سایت آزادگی:
    https://www.risheha.com
    سایت آزادگی بسیار شبیه به بالاترین طراحی شده است و سرعتش در بسیاری از موارد از سایت بالاترین هم بیشتر است.ثبت نام در این سایت کاملا آزاد است و می توانید در عرض چند ثانیه به عضویت این سایت زیبا و آزاد درآیید.
    مدیران سایت آزادگی درباره اهداف و دلایل ایجاد سایت خود چنین گفته اند:
    http://www.azadegi.com/pages/6
    "احترام به آزادي بيان ، نخستين قدمي ست که هر جامعه ای باید برای رسیدن به دموکراسي بردارد .

    وبسایت آزادگی با هدف و اندیشه احترام به آزادی بیان راه اندازی شده است . برای آندسته از دوستانی که میخواهند بدانند جهت گیری و خط مشی این وب سایت به کدام سمت است ، ذکر این نکته ضروریست که مدیران و تیم برنامه نویسی این سایت کاربرانی هستند که از وبسایت خبری اجتماعی بالاترین به دلیل دگراندیشی اخراج شدند .

    مدیریت سایت آزادگی به زودی عهده خود کاربران خواهد بود، و شرایط همکاری بزودی اعلام خواهد شد. "

    سخنگوی سایت آزادگی , خاله سوسکه Khalesoske بالاترین است
    http://balatarin.com/users/khalesoske
    http://friendfeed.com/taranehirani

    برای آشنایی با مدیران سایت آزادگی و پرسش سولات از مدیران سایت می توانید از لینک زیراستفاده کنید:
    http://friendfeed.com/28azar/1545c895

    سایت آزادگی در فیسبوک:
    http://www.facebook.com/profile.php?id=100001925854424&sk=wall

    پاسخحذف
  8. آدرس سایت ریشه ها:
    https://www.risheha.com
    سخنگو و مدیر سایت ریشه ها Dahri بالاترین هستند
    http://balatarin.com/users/dahri
    http://friendfeed.com/dahri1

    سایت ریشه ها توسط کاربران مسدود شده بالاترین ساخته شده است و تیمی دموکراتیک و کاملا منطبق بر آزادی بیان دارد, لینکهای سایت ریشه ها بهترین گواه برای میزان آزادی بیان در این سایت هستند.

    برای آشنایی با مدیران سایت ریشه ها و پرسش سولات از مدیران سایت می توانید از لینک های زیراستفاده کنید:
    http://friendfeed.com/sitejaygozin/04459376/pli-1-formkey
    http://friendfeed.com/sitejaygozin/b5b78827
    http://friendfeed.com/sitejaygozin/7b073425


    به هر دوی این سایتها می توانید به اندازه ای که در گذشته به بالاترین اطمینان داشتید(چون با اتفاقات چند وقت اخیر نمیتوان به اینکه سایت بالاترین در دست چه فرد یا نهادیست اطمینان داشت), اطمینان نمایید.

    البته هیچوقت نباید به سایتی به صورت صد در صد اطمینان نمود و همیشه بایستی نکات ایمنی را مد نظر داشت.
    همواره سعی کنید تا با فیلترشکن و vpn ای که به آن اعتماد کامل دارید وارد سایتها شوید
    برای اینکه مطمئن شوید که یک برنامه فیلتر شکن و یا vpn امن است و ip واقعی شما را افشا نمیکند میتوانید آدرس زیر را در هنگام استفاده از آن فیلتر شکن وارد کنید تا ببینید که ip شما افشا میشود و یا نه(چون بعضی برنامه های فیلتر شکن در حالی که تمام سایتهای فیلتر شده را باز میکنند ولی در عین حال میتوانند آپی واقعی شما را فاش کنند)

    http://www.ip-adress.com/what_is_my_ip/
    http://www.showmyip.com

    پاسخحذف
  9. آدرس سایت آزادگی :
    https://azadegi.com

    آدرس سایت ریشه ها:
    https://www.risheha.com

    به هر دوی این سایتها می توانید به اندازه ای که در گذشته به بالاترین اطمینان داشتید(چون با اتفاقات چند وقت اخیر نمیتوان به اینکه سایت بالاترین در دست چه فرد یا نهادیست اطمینان داشت), اطمینان نمایید.

    البته هیچوقت نباید به سایتی به صورت صد در صد اطمینان نمود و همیشه بایستی نکات ایمنی را مد نظر داشت.

    1-همواره سعی کنید تا با فیلترشکن و vpn ای که به آن اعتماد کامل دارید وارد سایتها شوید و بدون فیلتر شکن و وی پی ا.ن هرگز به این سایتها وارد نشوید(حتی اگر سایتی از فیلترینگ هم خارج شد)
    2-برای اینکه مطمئن شوید که یک برنامه فیلتر شکن و یا vpn امن است و ip واقعی شما را افشا نمیکند میتوانید آدرس زیر را در هنگام استفاده از آن فیلتر شکن وارد کنید تا ببینید که ip شما افشا میشود و یا نه(چون بعضی برنامه های فیلتر شکن در حالی که تمام سایتهای فیلتر شده را باز میکنند ولی در عین حال میتوانند آپی واقعی شما را فاش کنند)

    http://www.ip-adress.com/what_is_my_ip/
    http://www.showmyip.com

    پاسخحذف
  10. آدرس سایت آزادگی :
    https://azadegi.com
    که البته آدرس:
    https://www.azadegi.net
    هم اضافه شده که بنا بر اعلام رسمی سایت ,مال همین سایت هستش

    پاسخحذف
  11. آقای رحیمی همین دنباله دیروز این لینک رو با عنوان زیر حذف کرد.
    "دنباله • بالاخره سايت جايگزين بالاترين آمد! قوانين سايت 'ريشه ها'"
    http://donbaleh.com/link/362287
    سایت ریشه ها پروتکل امنیتی https رو فعال کرد و این پروتکل رسمی هست و ناید ارور بده

    پاسخحذف
  12. با تمام احترام عرض کنم که ایراداتتون بنی اسرائیلی هستن. هنوز به بالاترین دلبستگی دارید و منتظر یه اشاره ی خیلی خیلی کوچیک از یحیی نژاد هستید.
    سایتی که از ابتدا گفته تمام سیاست های رو خود کاربران برگزیده پیاده می کنن دیگه بازم جای ایراد داره؟؟؟

    پاسخحذف
  13. آقای ماشین باز
    ایرادهای ایشون هیچ هم بنی اسرائیلی نیست
    منتظر اشاره کوچیک هم نیستند(لینک قبلی آقای رحیمی رو بخونید بد نیست)

    امید چندانی به بالاترین نمیتوان داشت، کوله پشتیها را زمین نگذاریم!
    http://culturallogic.blogspot.com/2010/12/blog-post_31.html

    اما به نظر من باید از هر 2 سایت هم حمایت کرد و در اونها عضو شد تا بالاخره ببینیم که محیط کدومشون رو بیشتر می پسندیم
    شاید هم فعالیتمون رو در هر 2 سایت ادامه دادیم

    پاسخحذف
  14. این که چند وبسایت موازی هم عمل کنند نه‌تنها در آینده تضمین کننده‌ وجود جانشین در صورت ایجاد مشکل برای هر یک از آنهاست؛ بلکه موجب امنیت بالاتر هر یک از آنها نیز خواهد بود. فقط باید مواظب باشیم طرفداران آنها به جان هم نیفتند.
    ایده‌ٔ ادامه‌ٔ جستجو هم منطقی است. شاید هیچکدام از این سه جانشین چیزی نباشند که ما به دنبالش هستیم.

    پاسخحذف
  15. دو کار ریشه‌ها جالب نیست: یکی آشکار نبودن گروه کاری آنان در فرند فید و دومی قانونی باز مبهم (عین همان توهین نکردن) به این صورت «عدم ارسال لینک با هدف خدشه به تمامیت ارضی کشور ایران.»

    البته کاش میشد که خود را معرفی کنم که دوستان بدانند که من یک ملی گرا بوده و بخش اعظم عمر خود را در اینترنت نه در امور سیاسی بلکه با سروکله زدن با تجزیه طلبان گذرانده‌ام. همه جا با آنها بحث کرده‌ام و سعی ننموده‌ام که دهن آنان را ببندم. که همین آشکار بودن آنها به سود ایران است (بگذریم از بحث آزادی).

    در عین حال ممکن است این موضوعها کم کم حل شود. به نگر من چند سایت (نه البته ده بیست تا) کنار هم فعالیت کنند خوب است. به حکم «بازار» و اینکه گردانندگان چند مَرده در صحنه آزادی و موارد تکنیکی اینترنت و قوانین وب ۲ که خواهند گذاشت، حلاجند، یکی دو تا از آنها، گل خواهند کرد. البته خطر گروه گروه شدن افکار مختلف هم وجود دارد، اگر هر کدام از این سایتها یک سری مقررات خاص بگذارند و کوتاه هم نیایند.

    پاسخحذف
  16. «آشکار نبودن گروه کاری آنان در فرند فید» مهم نیست اگر بزودی پس از «صحبتهای نخستین» تصمیمهای اداره سایت ریشه‌ها را به کاربران بسپارند یا پس از شکل گیری اولیه سایت، صحبتهای گروه کاری را عمومی کنند (البته عضویت در گروه کاری میتواند هنوز محدود بماند تا مانع پراکندگی نشود)

    قصدم ایجاد اخلال نیست. اگر این حرفها را همین الان نزنیم کار باز در چند سال آینده بیخی دیگر پیدا میکند. بیخی که لزوما لازم نیست از همان نوعی باشد که در بالاترین ایجاد شد.

    پاسخحذف
  17. جناب صادق رحیمی بالاخره تلاش‌های شما داره نتیجه میده و من از این بابت خیلی‌ خوشحالم. از شما هم بسیار متشکرم که در این زمان در فضای یأس و نه امیدی سعی‌ کردید کاربر هارو متحد و امیدوار نگهدارید و بر خلاف ما عدم همیشگیا ایرانیها که بد از یک شکست سرخورده میشن و انفرادی کار می‌کنن این بر اتحاد رو همچنان حفظ کردیم و به نتیجه رسیدیم.

    پاسخحذف
  18. جناب صادق رحیمی بالاخره تلاش‌های شما داره نتیجه میده و من از این بابت خیلی‌ خوشحالم. از شما هم بسیار متشکرم که در این زمان در فضای یأس و نه امیدی سعی‌ کردید کاربر هارو متحد و امیدوار نگهدارید و بر خلاف ما عدم همیشگیا ایرانیها که بد از یک شکست سرخورده میشن و انفرادی کار می‌کنن این بر اتحاد رو همچنان حفظ کردیم و به نتیجه رسیدیم.

    پاسخحذف
  19. آقای رحیمی شاید بهتر باشه همه دوستان در یکی از این سایت ها فعالیت کنند. ریشه ها یا آزادگی. اینطوری زمینه برای رشد یکی از آنها بیشتر فراهم میشه.
    به بالاترین هم دیگه فکر نکنید.
    سرپیکو

    پاسخحذف
  20. چقدر دلم واسه مهدی یحیی نژاد میسوزه... با حماقتی که مرتکب شد، ضرر مالی بزرگی رو به خودش وارد کرد. سایت بالاترین میتونست هم چنان پیشتاز باشه و ارزشش (مالی و معنوی) بالا و بالاتر بره... اما با اومدن ریشه ها و آزادگی که بسیار قوی ظاهر شدن، دیگه بالاترین یک سایت معمولی دسته چندم محسوب میشه...

    پاسخحذف
  21. الکیرم فی‌ الکس الننه المبارزه الاینترنتی؛ ول کنید بابا، فکر کردید دارید با این کس شعر‌هاتون انقلاب میکنید؟!

    پاسخحذف
  22. درود بر صادق رحیمی گرامی. در وهلهء اول این موفقیت رو به شما و همهء آزادیخواهان تبریک و به یحیی نژاد و همهء اسلامگراهای فاشیست تسلیت میگم.
    و اما پاسخ من به سوال شما:
    بنظر من وجود سایتهای رقیب برای جلوگیری از تک صدایی و پیشرفت کیفی در درازمدت خیلی خوب و عالیه. ولی برای این "دورهء گذار" (از فضای بالاترین به فضای دموکراتیک) بنظر من تعدد سایتها نه تنها مفید نیست، بلکه خیلی هم مضره. بالاترین بعلت قدیمی بودن و تبلیغات زیاد به هرحال سایتی معروف و مشهوره که کیفیت فنی بالا و همچنین اعضا و بازدیدکننده های زیاد و در نتیجه لینکها و کامنتهای متعدد و متنوع، نقطهء قوتش محسوب میشه. بنابراین ما با یک همچین غولی طرفیم (در آستین پروروندیم!) که تنها راه مقابله با اون، پرورش یک "غول" هست! در غیر اینصورت بازی رو باختیم. تآسیس سایتهای متعدد، در حکم پرورش "بچه غول"هاییه که هرچی تعدادشون بیشتر باشه کوچیکتر و ضعیفتر هم خواهند بود و از پس "غول بالاترین" بر نخواهند اومد! ممکنه بگین، خوب این بچه غول ها در "آینده" هر کدوم تبدیل به غول میشن. اما مسئله اینجاس که در فضای خشن "رقابتی"، این بچه ها "فرصتی" برای رشد نخواهند داشت! در فضای رقابتی، بخصوص موقعی که پای "تبلیغات" در میون باشه عنصر "زمان" مهمترین فاکتور برای پیروزیه. مسائل فنی و کیفی به مرور زمان قابل حله. ولی موفقیت در "تبلیغات" و درنتیجه جذب مخاطب، تنها چیزیه که ارتباط مستقیم و معکوسی با "زمان" داره. پس ما فرصت کافی برای تبلیغات نداریم و "تقسیم وقت و انرژی" در سایتهای متعدد، زمان رو از ما میگیره و تعدد سایتها هم "جذابیت" رو برای جلب مخاطب و مشتری از بین میبره. شما تصور کنین، به یکی از اعضای فامیل یا دوستان نزدیکتون میخواین بگین که بالاترین دیگه به درد نمیخوره و دلایلتون رو هم براش ردیف کنین و طرف هم قانع بشه. خوب، در مرحلهء بعد ازتون میپرسه بجاش از چه سایتی بازدید کنه. شما چی میخواین پیشنهاد بدین؟؟ ... آزادگی؟ ریشه ها؟ روز.نامه؟ دنباله؟ یا همه شون رو با هم پیشنهاد میدین؟! در اینصورت ازنظر روانی و "تبلیغاتی" چه تاثیری رو طرف میذارین؟! خوب معلومه، از بین این همه سایت "ناآشنا" و کوچیک ترجیح میده باز بره سراغ همون "بالاترین" که لااقل سرراست تر و معروف تر و پرمطلب تر هست! پس پیشنهاد من ادقام این سایتها در هم دیگه س. راه دیگه ای برای موفقیت وجود نداره.

    پاسخحذف
  23. صادق رحیمی گرامی. پیشنهاد من به شما اینه که هرطور شده با مسئولین و مدیران این سایتها ارتباط برقرار کنین و ازشون بخواین درمورد ادغام سایتهای جایگزین فکری کنن. حتی دعوتشون کنین به همین وبلاگ تا بیان سیاستگزاری و برنامه هاشون رو به ما معرفی کنن (با این کار افکار و ایده ها و سایتشون هم تبلیغ میشه). اگه معلوم شد که طرح و ایده هاشون مثل همه، دیگه چه نیازی به سایتهای متعدد هست! بیان سایتها رو در هم ادغام کنن، حتی اسم جدیدی برای سایت انتخاب کنن (مثلا "آزادترین" یا هرچی)، حتی میتونن همه شون عضو "هیئت مدیره" باشن تا مدیریت هم فردی نباشه. نمیدونم، نظر شما چیه؟؟ من هم مثل شما معتقدم اشکال اصلی این دوستان "عدم شفافیت" بوده و انتظاراتی که ما برای سایتی کاملآ دموکراتیک و "کاربر محور" داشتیم رو هنوز برآورده نکردن. البته یکی از دوستان گفت که قراره قانون جدید و دموکراتیکی وضع کنن که من متوجه نشدم کی و کجا چنین قراری گذاشته شده. اگه این دوست عزیز بطور مستند به ما نشون بدن که چنین قراری گذاشته شده، خیلی خوشحال میشم. به هرحال به نظر من بهتره شما چنین دعوتی ازشون داشته باشین، اگه در کارشون صداقت وجود داشته باشه دلیلی نداره پیشنهاد شما رو برای گفتگوی شفاف درمورد برنامه هاشون رد کنن. اگه حاضر به گفتگوی شفاف نشدن، بهتره شما به راه خودتون ادامه بدین برای تاسیس سایت جدید. چون تا حالا مهمترین خصلتی که در شما دیدیم صداقت و "شفافیت" بوده، که در این شرایط مهمترین چیزه.

    پاسخحذف
  24. صادق جان کاملا با نظر شما و سیاوش عزیز موافقم،من هم هم در هیچ کدام به این خاطر عضو نشدم،با تقسیم و پراکندگی کاربران تنها انرژی سوخت میشه برای یک مدت کوتاه و نتیجه ای هم حاصل نمیشه،در مورد ادقام و همسو کردن تحط یک سایت واحد کاملا موافقم،و مطمعنن بسیار زودتر و پربار تر نتیجه حاصل میشه،و پیشنهادی که در مورد دعوت و گفتگو تا رسیدن به یک نتیجه و تصمیم کلی بسیار پیشنهاد معقول و بجایی است.

    پاسخحذف
  25. صادق جان کاملا با نظر شما و سیاوش عزیز موافقم،من هم هم در هیچ کدام به این خاطر عضو نشدم،با تقسیم و پراکندگی کاربران تنها انرژی سوخت میشه برای یک مدت کوتاه و نتیجه ای هم حاصل نمیشه،در مورد ادقام و همسو کردن تحط یک سایت واحد کاملا موافقم،و مطمعنن بسیار زودتر و پربار تر نتیجه حاصل میشه،و پیشنهادی که در مورد دعوت و گفتگو تا رسیدن به یک نتیجه و تصمیم کلی بسیار پیشنهاد معقول و بجایی است.

    پاسخحذف
  26. ernesto جان، ممنون از توجه و دقت نظرت. البته همونطور که گفتم، تعدد سایتها و عدم شفافیت موسسین این سایتها، بزرگترین ایراد و پاشنه آشیل این حرکت هست. اصولآ این از مشکلات اصلی فرهنگ ما ایرانی هاس که کار گروهی و "جمعی" بلد نیستیم و منافع و اهداف شخصی و یا "زودگذر" رو به منافع جمعی و یا "درازمدت" ترجیح میدیم! ولی بنظر من عضو نشدن در این سایتهای جایگزین، راه حل نیست و حتی مشکلات رو پیچیده تر و غیرقابل حل میکنه. مهمترین فایدهء این سایتها اینه که لااقل ما سکولارها رو دور هم جمع میکنه و ارتباطمون رو با هم دیگه حفظ میکنه. پراکندگی تحریمی های بالاترین و قطع ارتباطمون، تا الان بزرگترین چالش و خطر برای ما بوده که خوشبختانه با راه اندازی سایتهای جدید، این خطر از بین رفته. حفظ ارتباط تحریمی ها "لازمه" ولی برای اتحاد قوی تر و راه اندازی سایت آلترناتیو، "کافی" نیست. پس پیشنهاد من به شما اینه که در همهء این سایتها (لااقل دو سایت) عضو بشین و همین انتقادات و پیشنهادات رو در اون سایتها مطرح کنین. من خودم در دو سایت "ریشه ها" و "آزادگی" عضو شدم. "فعلا" این تنها راهه. به صادق رحیمی گرامی هم پیشنهاد میکنم که حتمآ در این سایتها عضو بشن، در وبلاگ شون انتقادات و پیشنهاداتشون رو بنویسن و لینک کنن به این سایتها. خودم از اولین کسانی خواهم بود که به لینک مثبت میدم و در بخش کامنتها شرکت میکنم. با این کار سریعتر و موثرتر به هدف میرسیم. فکر هم نمیکنم این کار "ضرری" داشته باشه. قطعآ به امتحان کردنش می ارزه. نظرتون چیه؟

    پاسخحذف
  27. هزاردستان از اول بهمن به طور رسمی راه اندازی می شه. دوره آزمایشی ش از 16 آذر شروع شد. از اين سه سایتی که معرفی کردین امکانات بهتری داره و علمی تر به نظر می آد

    پاسخحذف
  28. با نظرتون در مورد تشکل و عدم پراکندگی های اخراجی های بالاترین موافقم،اما همانطور که عنوان کردیم،برخی از ایرادات این سایت ها :عدم شفافیت موسسین این سایتها،میزان امنیت سایت برای فعالیت کاربران و عدم اطمینان از تکرار برخورد های بالاترینی موجب دلسردی،احتیاط و انتظار رو برای بسیاری از کاربران در به عضویت در آمدن و یا فعالیت مستمر و و مثبت در این سایت ها موجب شده...کما اینکه عدم تمرکز بر روی یک سایت و پراکندگی کاربران برای اطلاع رسانی و فعالیت در بیشتر از یک سایت،مستلزم اختصاص زمان و فعالیت دو چندان است،که این یا برای بسیاری از کاربران مقدور نیست یا به اعتقاد عده ای این امر باعث تکرر و افت کمی و کیفی اخبار و مطالب ارسالی میشه.

    پاسخحذف

اگر مطلب بیشتر از هفت روز عمر دارد کامنت شما برای اطمینان از اسپم نبودن بررسی خواهد شد، اگر مطلب کمتر از هفت روز عمر دارد کامنت شما مستقیم منتشر خواهد شد